Dragi prieteni,

Astăzi lansăm campania – “Violența Verbală Rănește” – prin care dorim să vă povestim mai multe despre efectele nocive pe care VORBELE și ȚIPETELE le au asupra copiilor, dar și ce putem face ca să oprim astfel de abuzuri împotriva copilului.

stop-violentei-verbale-fb-cover

Experiența în teren, contactul direct cu copiii și studiile specialiștilor noștri ne-au arătat că, în România, atunci când un copil greșește, prima reacție a 54% dintre părinți este de a ridica vocea, iar 11% dintre părinți pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr.

Din păcate, la noi în țară violența verbală – adică țipatul, înjosirea, amenințarea –  nu este percepută ca act de violență, iar violența domestică, la pachet cu cea fizică, e adesea percepută ca fiind ceva obișnuit.

Chiar și profesioniștii care ar trebui să lucreze cu familiile și să protejeze copiii sunt deseori influențați de această normă socială, și în urma unei analize, am constatat că doar 54% din cazurile de violență au fost evaluate corect de către profesioniști. Toleranța culturală profundă ne împiedică adesea să vedem cât rău li se face copiilor.

Chiar dacă vorbim despre o problemă ce necesită soluționare pe termen lung, conștientizarea acestei probleme este primul pas spre schimbarea unor atitudini și practici care afectează dezvoltarea copiilor.

În perioada care urmează vă vom prezenta efectele pe termen lung pe care le are violența verbală, ce înseamnă educație pozitivă și ce putem face, fiecare dintre noi, ca dezvoltarea copiilor să nu fie umbrită de traume.

10687511_10152816524214788_1519337110582277632_o

Vă invităm, așadar, să accesați pagina pe care am pregătit-o pentru voi și să vă alăturați acestei campanii.

Ii avem alături deja pe Andreea Marin, Smiley și Gheorghe Hagi – ambasadori ai Bunăvoinței pentru UNICEF România, dar și pe MMFPSPV. Va așteptăm și pe voi!

www.unicef.ro/opresteViolentaVerbala