Cum să ne educăm copiii și, mai ales, cum să avem grijă că facem asta.

Image-47

„De la educație pornește totul” – o replică pe care o auzim de prea multe ori atunci când vorbim despre problemele din societate, indiferent că facem referire la nivelul de trai, sănătate sau cultură. Din păcate însă e întotdeauna adevărată atunci când o corelăm cu fenomene precum sărăcie, delincvență sau corupție. De aceea, UNICEF îndeamnă, în permanență, instituțiile reponsabile cu educarea copiilor noștri să-și sporească atenția, interesul și resursele.

Primii pași în educație sunt și cei mai importanți. Încă de la grădiniță, și mai târziu la școală, personalitatea și cunoștințele copiilor prin rădăcini. De asemenea, contribuția familiei este critică, deoarece copilul absoarbe din mediul apropiat primele impresii.

UNICEF continuă eforturile să diminueze lipsa acestor rădăcini, indiferent de contextul din care provin copii care nu au acces la educație (sărăcie, violență, zone de conflict sau dezastru), prin inițierea unor serii de proiecte menite să îmbunătățească abordarea la nivel instituțional și, concomitent, la nivel social.

Școala ne ajută pe toți, indiferent de vârstă.

Fotografie: UNICEF/ Radu Sandovici